SHA

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

  • Wolverhampton Girls

Wolverhampton Girls' High School
Wolverhampton

One of the key aims in the design of the new addition to the school is to respect both the beautiful landscape of the site and the original school buildings. The new building is placed to address and reflect the surrounding site. Facing out across the tree lined playing fields, it is finished in reflective glass, reflecting both the trees and the original school buildings. It is a playful yet mature addition to the architectural vocabulary of the site using modern, robust materials. References have been made to the brickwork of the existing building though the use of a perforated metal cladding which both hides the roofs of the existing dining and kitchen and provides a covered link to the main building and external dining area, before wrapping around the reflective box to provide solar shading to the south facing classrooms.


Download Project Sheet