SHA

  • Cornwall Court

  • Cornwall Court

  • Cornwall Court

  • Cornwall Court

Cornwall Court
Birmingham

Following negotiations with both Conservation Groups and the City Council, planning approval was granted for a scheme, which reflected the need for a sensitivity of approach to the design of the exterior facade. The resultant design incorporated a blend of stone and brickwork in order to harmonise with the adjoining buildings in the Conservation Area. Internally, the final scheme incorporated a seven storey glazed atrium with solar control and landscaping to improve the overall office environment. Careful consideration was also given to the internal layout of the offices through the incorporation of two main office cores in order to ensure flexibility of letting and use in the long term. In excess of 12000 m2 of Air Conditioned office space was created and the building is now let as offices for a company of international Accountants.


Download Project Sheet